پایین بودن تعرفه علت تغییر شغل بیش از 70 درصد گفتاردرمان های کشور
رئیس سابق انجمن گفتار درمانی ایران گفت: بیش از 70 درصد گفتاردرمانهای کشور به علت پایینبودن تعرفههای گفتاردرمانی به شغلهای دیگر روی میآورند.
اتابک وثوقی با بیان اینکه در حال حاضر 2 هزار فارغالتحصیل گفتار درمانی در کشور وجود دارد اظهار داشت: بر طبق آمار غیر رسمی از طریق سازمان نظام پزشکی و بهزیستی و سایر مراکز حدود 300 نفر از این تعداد در رشته گفتاردرمانی شاغل هستند.
وی افزود: البته کلینیکهای گفتار درمانی نیز جدیداً تعدادی از این افراد را جذب میکنند اما باید در نظر داشت که بزرگترین معضل گفتاردرمانها تاسیس کلینیک است چرا که همچنان در مورد گرفتن مکانی به عنان کلینیک گفتاردرمانی و حتی اجارهنامه و مجوز کلینیک دچار مشکل هستیم.
وثوقی گفت: مکانی که اجاره داده میشود حتماً باید به نظارت و رویت مدیریت امور درمان وزارت بهداشت برسد و با توجه به اینکه وزارت بهداشت و نظام پزشکی مستقیما و بدون همکاری انجمن کار میکند همچنان نقش انجمن ضعیف است.
وی یادآور شد: رستههای شغلی مناسب در گفتاردرمانی وجود ندارد و با سازمانهای بهزیستی بخصوص در شهرستانها با این مشکل مواجه هستیم که نیروهای طرحی در کار دفتری گنجانده میشوند و عملاً نیرویی که از بیتالمال برای آموزش آنها صرف شده است به بیگاری کشیده میشود.
وثوقی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر وقتی طرح این افراد به پایان میرسد نیرویی که باید در بستر آموزش خود شغلی پیدا کند به جایی نمیرسد و رو به شغلهای کاذب میآورد و اگر هم به گفتار درمانی رغبت نشان دهد با تعرفههای بسیار پایین حتی در بخش خصوصی مواجه میشود.
وی گفت: از طرف دیگر عدم قراردادی که سازمان بیمهها و وزارت رفاه این موضوع را تا بحال نادیده گرفتهاند هم برای گفتار درمانها و هم برای خانوادههایی که دارای بیمار گفتار درمانی هستند معضل شده است.
وثوقی تصریح کرد: گفتاردرمانی پروسه درمان طولانی مدت دارد و به هیچوجه نمیتوان گفت فردی سه ماهه یا یک ساله درمان میشود بلکه ممکن است تا آخر عمر باشد. لذا هزینه توانبخشی هزینه بالایی دارد و دولت باید حمایت کند.